4 преимущества и правилна грижа за спортните дрехи

В тази статия от FIT ADDICTED ще разгледаме как правилно да се грижите за спортните дрехи и кои са техните 4 преимущества?

С влакната и тъканите поотделно ви запознахме в Част 1. Но какво се случва след покупка и когато те вече са ваши? Как да полагате правилна грижа и поддръжка, за да се запазят по-дълго те здрави, нови и красиви?

С новите модни спортни дрехи и облекла сте в тренда, но се научете как да запазите по-дълго своя избор

Дълго сте избирали и по своите критерии сте се спрели на определени модели. Разгледали сте детайлно каталога ни и сте взели решение за покупка. Покупката е направена! Честито! Сега избраната с любов спортна дреха #f-addicted трябва да запазите в добър вид за възможно най-дълъг период на ползване. А за да го направите, трябва да имате знания за правилната грижа – как да перете, сушите, глади ли се или не се глади и т.н.

Винаги поглеждайте етикетите при спортните дрехи – от каква материя е избраното от вас облекло и какви указания за грижа има за него.

Защо трябва правилно да се грижим за спортните дрехи от синтетика

Всяка дреха изисква правилно ползване и грижа, но често ви се е случвало сигурно веднага да отрежете етикета, без дори да погледнете какво е написано на него с мисълта „Толкова много етикети, само пречат“. И след това изненада – защо чудесния ми клин изтънява или се разтегна за нула време!

Излъгали са ме, подвели са ме! Често се случва сами да унищожим или съсипем дрехите без да разберем. Ако нещо е написано в етикета като точни инструкции, прочетете го и за предпочитане – спазвайте го.

  • Например, за някои материи (като бифлекс) се препоръчва ръчно пране или да се пере на щадящ режим на пералнята.
  • Недопустимо е прилагане на избелващи препарати, за да не навредят на структурата.
  • За спортуващите често е желателна ниска температура на пране. И изпиране след всяка тренировка. Така ще предотвратите размножаването на микроби, които могат да причинят непоправими щети на любимите ви спортни дрехи и обувки.
  • Между другото, някои забравят веднага след тренировка да извадят своя влажен спортен екип от сака, раницата. Освен антихигиенният фактор е налице и фактът, че по материята на спортната дреха се образуват петна, които понякога не могат да се премахнат.

Защо спортните дрехи и облекла от синтетика могат да съчетаят в себе си 4 правила за комфорт

В идеалният случай всяка спортна дреха се състои от четири „трябва да бъде“ изисквания:

  1. Удобна;
  2. Практична;
  3. Здрава;
  4. Красива.

Вземайки решение каква спортна дреха или облекло за спорт да изберете, опитайте се да се съчетаете всички тези четири точки.

И не забравяйте: спортните дрехи и заниманията ви трябва да са в хармонична зависимост в контекста на натоварването и нуждите ви.

Добрият спортен екип е удобен, практичен и издръжлив (а в нашият #f-addicted случай и красив;)). На вас остава само да се грижите добре за него. Тогава всички 4 точки ще са изпълнени и удоволствието от добрата спортна дреха ще е налице.

И отдалечавайки се от стереотипите, след като внимателно разгледа нашите актуални оферти, дори и най-запаленият поддръжник само на памучните тъкани ще се изкуши: а защо за разнообразие да не си купя дизайнерски спортни дрехи на FIT ADDICTED?

Пожелаваме ви правилни избори!

Поставете лайк под статията или споделете.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *